Φεστιβαλ ΣυμηςΦεστιβαλ Συμης 2011Πρεμιερα με Μιλτο Πασχαλιδη | Premiere with Miltos Pashalidis

Διαφορετική από προηγούμενες χρονιές ήταν η φετινή πρεμιέρα του Φεστιβάλ Σύμης με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Μια συναυλία χαμηλών τόνων χωρίς οπτικά (ή ακουστικά) εφέ και τυμπανοκρουσίες, μια ατμόσφαιρα ρομαντική με ρεπερτόριο βασισμένο στο καλό ελληνικό έντεχνο και λαϊκό τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη αλλά και άλλων δημιουργών, και ένα φινάλε «γενεθλιακό» (δείτε το τελευταίο βίντεο).

Μαζί με το Μίλτο Πασχαλίδη στη σκηνή του Φεστιβάλ ήταν οι μόνιμοι συνεργάτες του: Μιρέλα Πάχου (πιάνο, ακορντεόν, μελόντικα, τραγούδι), Δημήτρης Σινογιάννης (ηλεκτρική κιθάρα) και ο Ανδρέας Αρβανίτης (λύρα λαούτο). Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας συμμετείχε ο Αγαπητός Πάχος μαζί με τους Λευτέρη Στεφάνου (μπουζούκι) και Θανάση Αναπολιτάνο (μπαγλαμάς).

Η SymiGreece.com όπως κάθε χρόνο ήταν στην πρεμιέρα και κάλυψε την εκδήλωση με τις 42 φωτογραφίες και το βίντεο 45 λεπτών που ακολουθούν. Εκτενές ρεπορτάζ/σχολιασμός/κριτική της πρεμιέρα αλλά και όλων των υπόλοιπων εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ θα δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας ΣΥΜΗ NEWS .

Ο Μίλτος Πασχαλίφης θα δώσει συναυλία το Σάββατο 30 Ιουλίου με συναυλία στην κεντρική πλατεία του Γιαλού στα πλαίσια το 17ου Φεστιβάλ Σύμης στην οποία θα συμμετάσχει ο Αγαπητός Πάχος. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισημοποιηθεί το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο η SymiGreece.com θα δημοσιεύσει αμέσως μόλις είναι διαθέσιμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως κάθε χρόνο, η (ανεπίσημη) ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Σύμης SymiFestival.com θα καλύψει τις φετινές εκδηλώσεις με ζωντανές συνδέσεις, φωτογραφίες και βίντεο.

Εμείς θα σας αφήσουμε με μια γεύση (10 βιντεάκια) από το τι περιμένουμε ν’ ακούσουμε στο ξεκίνημα του φετινού Φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε όλους να τραγουδήσουμε παρέα... γιατί κάποιες φορές τα λόγια/στίχοι είναι περιττά/οί, ειδικά όταν τραγουδιώνται μ' αυτόν τον τρόπο.Updated 30/07/2011, 18:12 // 3184 hits