Φεστιβαλ ΣυμηςΒραδια Κλασικης Μουσικης / Chamber Music by Kleiner Gereon & Vrsajkov Milan
Το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας έρχεται στη Σύμη και φέρνει μαζί του μελωδίες μαγικές.

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Πλατύ του Αϊ Γιάννη στις 21:00 συναυλία κλασικής μουσικής με ένα εξαιρετικό αυστριακό μουσικό σύνολο, τον πιανίστα Gereon Kleiner και τον τσελίστα Milan Vrsajkovm.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και θα επαναληφθεί και σε άλλα δύο νησιά της Δωδεκανήσου, την Κάλυμνο και τη Νίσυρο. Οι εκδηλώσεις αυτές συνδυάζουν την αυστριακή μουσική υψηλής ποιότητας και τον πολιτιστικό πλούτο και την ομορφιά των νησιών της Δωδεκανήσου. «Με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται έμφαση ακόμη μία φορά στις στενές σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, ιδιαίτερα σε πολιτιστικό επίπεδο», τονίζει ο αυστριακός πρέσβης στην Ελλάδα Dr. Michael Linhart ο οποίος θα παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο αυστριακός πιανίστας Gereon Kleiner γεννήθηκε κοντά στην λίμνη της Κωστάντζας και σπούδασε μουσική στην Στουτγάρδη, την Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ.

Μετά το τέλος των σπουδών του και έχοντας κατακτήσει διάφορα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ξεκίνησε την καριέρα στην μουσική δωματίου και ως σολίστας, η οποία τον οδήγησε σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως και στην Ιαπωνία. Εκτός του κλασικού ρεπερτορίου ιδιαίτερα τον ενδιαφέρουν και σύγχρονα έργα, τόσο ως σολίστας, όσο και στο πλαίσιο συνεργασιών με μουσικά σύνολα και ορχήστρες.

Μέσα από αυτές τις συνεργασίες ηχογραφήθηκαν και κάποια CD με σύγχρονα έργα αυστριακών συνθετών, όπως και κάποια με κλασικά κομμάτια.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Gereon Kleiner ασχολείται και με την διδασκαλία. Εκτός από master classes που έχει παραδώσει στην Αυστρία και σε διάφορες σχολές του εξωτερικού, είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.

Ο Milan Vrsajkov σπούδασε στο Novi Sad και στο Ζάγκρεμπ κοντά στον Valter Dešpalj. Συνέχισε τις σπουδές του στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ και στην Mozart Academy της Κρακοβίας κοντά στους Sandor Végh, Boris Pergamenschikow, κ.α. Το 1997 συνεργάστηκε στο Άμστερνταμ με τον György Kurtág για μουσική δωματίου.

Από το 1995 υπήρξε μέλος της Camerata Salzburg, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στο Stradivari Sextett της Βιέννης. Ως σολίστας και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου έχει παίξει στο Schleswig-Holstein Festival, στο Rheingau Festival, στο Mecklenburg-Vorpommern Festival, στο Octobre en Normandie και στο Bemus του Βελιγραδίου. Επίσης έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως στην Φιλαρμονική της Βιέννης, την Großer Saal και την Αίθουσα Μπετόβεν στην Βόννη, στο Théâtre de la Ville του Παρισιού και στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.

Πρόγραμμα
Gabriel Fauré: Elégie op. 24
Claude Debussy: Sonate pour Violoncelle et Piano
Prologue-Sérénade et Finalem
Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel για βιολοντσέλο και πιάνο (1978)
César Franck: Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε λα μείζονα
-Allegretto ben moderato
-Allegro
-Recitativo-Fantasia
-Allegretto poco mosso

Ώρα Έναρξης 21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.


Updated 02/08/2010, 23:59 // 2150 hits